Τρίτη, 20 Απριλίου 2010

Μόνο η Αγάπη...

Ζούμε σε μια εποχή μετάιχμιο για την ανθρωπότητα. Είμαστε στο σημείο που έχουμε αναπτυγμένη επιστημονική γνώση, εξελιγμένη τεχνολογία, ευρεία τεχνογνωσία και εναλλακτικές ανάπτυξης. Από την άλλη, δοκιμαζόμαστε σε θέματα που αφορούν την ηθική, ψυχολογική, συνειδησιακή και πνευματική μας υπόσταση. Λες και μας ζητείται με κάποιο τρόπο να πάρουμε θέση απέναντι στον εαυτό μας, απέναντι στους συνανθρώπους μας και εν τέλει  στην ολότητα της ανθρωπότητας για το πώς θα προχωρήσουμε από δω και μπρος.


Τα παλιά μοντέλα ανάπτυξης, κοινωνικής, οικονομικής, πνευματικής δεν είναι πια όσο λειτουργικά θα τα θέλαμε. Ανακατατάξεις, προκλήσεις και συνεχή αναδιαμόρφωση χαρακτηρίζει τη ζωή στον πλανήτη μας αυτή την περίοδο. Παλιές και νέες τάσεις, κατευθύνσεις, συμπεριφορές αναδύονται, συγκρούονται, αναδιπλώνονται σε μια συνεχή διαλεκτική σχέση, που συχνά δεν αποφεύγει τη σύγκρουση. Πού οδηγεί αυτό;Αναμφισβήτητα στην εξέλιξη. Πολλά τα σενάρια του πως θα δημιουργηθεί ή ποιά θα είναι αυτή. Κάτι όμως λείπει...


Αυτό που πάντα να προσέχουμε να έχουμε είναι η Αγάπη. 
Η Γνώση χωρίς την Αγάπη δεν θα μπορέσει ποτέ να γίνει Σοφία
Η Επιστήμη χωρίς την Αγάπη δεν θα υπηρετήσει πραγματικά τον άνθρωπο
Αλλαγή χωρίς Αγάπη δεν θα φέρει κανένα καινούργιο αποτέλεσμα
Ελευθερία χωρίς Αγάπη οδηγεί σε ασυδοσία
Δύναμη χωρίς Αγάπη οδηγεί σε Δικτατορία
Δικαιοσύνη χωρίς Αγάπη είναι απλά τιμωρία
Ανάπτυξη χωρίς Αγάπη είναι διαρκής εκμετάλλευση και εξάντληση των πόρων
Κοινωνία χωρίς Αγάπη είναι αγέλη ζώων ανήμπορων να συνυπάρξουν
Ιδέες κενές από Αγάπη είναι απλά άλλη μια παγίδα του νου να μας κάνει δέσμιους του φαύλου και πεπερασμένου κύκλου του 
Προσφορά χωρίς Αγάπη είναι απλά άλλος ένας τρόπος ελέγχου


Η Αγάπη ενυπάρχει σε κάθε μόριο της ύπαρξής μας, σε κάθε έκφανση της Δημιουργίας.
Η Αγάπη κρατά σε ισορροπία όλες τις Δυνάμεις του Σύμπαντος.
Η έλλειψη Αγάπης, το κενό Αγάπης δημιουργεί άνυδρες φαντασιώσεις, που μας απομακρύνουν από το σκοπό της ζωής, το σκοπό μας. Την Ένωση μας με τον Ανώτερο Συμπαντικό μας Εαυτό και την Ευθυγράμμισή μας μαζί του!


Σε αυτή τη νέα φάση εξέλιξης, τη μετα-Ατλάντια εποχή, καλούμαστε να κάνουμε πιο σοφές επιλογές, αυτή τη φορά στη βάση της Αγάπης που κινεί το Σύμπαν, της Αγάπης Χωρίς Όρους.
Είθε το Φως και η Αγάπη να αγκαλιάσουν αυτή τη Νέα Εποχή!
ΝΑΜΑΣΤΕ

Δευτέρα, 12 Απριλίου 2010

Το Όραμα μιας Νέας Γης

Κυριακή μεσημεράκι...Άνοιξη θρονιασμένη σε κάθε ίντσα της γης, της θάλασσας και του ουρανού. Το μυρωμένο αεράκι λικνίζει τα φύλλα, οι πεταλούδες χορεύουν, τα δέντρα γιορτάζουν και η ζωή γεννιέται σε κάθε γωνιά της πόλης. Όλα αναπνέουν έναν αέρα φρεσκάδας και αναγέννησης...

Πόσα έχουμε περάσει σαν ανθρωπότητα! Πόσες κρίσεις και θανάτους βιώνουμε καθημερινά στη ζωή μας σαν κοινωνία, σαν άνθρωποι, σαν ψυχές! Ακόμα και η Γη μας, με τις κλιματολογικές της και φυσικές της ανακατατάξεις, εξελίσσεται...

Στις μέρες μας πολλές οι προκλήσεις, που ξεμυτίζουν με τη μορφή προβλημάτων και δυσκολιών. Όλοι μας ανεξαιρέτως τις βιώνουμε. Και γιατί όλα αυτά;

Η απάντηση είναι απλή. Όλα πρέπει να περάσουν από αναμόρφωση!

Κάθε τέλος προαναγγέλει μια νέα αρχή. Κάθε θάνατος φέρνει μια νέα, εξελιγμένη ζωή.

Αυτό βιώνουμε τώρα. Μεταλλασόμαστε, αναμορφωνόμαστε. Μέσα από συγκρούσεις και κρίσεις ετοιμαζόμαστε να περάσουμε σε ένα νέο επίπεδο εξέλιξης, ένα νέο επίπεδο ζωής, σαν ανθρωπότητα σαν πλανήτης...

Οραματίζομαι αυτή τη Νέα Γη.
Σε αυτή τη νέα Γη, όλοι οι άνθρωποι έχουν πλήρως αντιληφθεί ότι Ολα είναι Ενα πράγμα. Ενότητα, με τον Ανώτερο Εαυτό μας, με τους άλλους ανθρώπους, με τη Φύση, με τον πλανήτη, με το Σύμπαν! Ο άνθρωπος έχει μετεξελιχθεί από τον Σοφό Πίθηκο στον Συμπαντικό Άνθρωπο.
Συνειδητοποιούμε ότι δεν είμαστε διαχωρισμένοι από τον Ανώτερο Πνευματικό μας Εαυτό από τη Φύση, από την Συμπαντική μας Πηγή!
Βιώνουμε την Αγάπη χωρίς Όρους, την αγάπη που υπερβαίνει ανθρώπινες αδυναμίες και μικρότητες του εγώ. Αγκαλιάζουμε αυτό το εγώ σαν ένα μικρό άτακτο παιδί, το νουθετούμε και το καθοδηγούμε εμείς και όχι πια αυτό εμάς.
Συνειδητοποιούμε τη Δύναμη και την Ελευθερία των Ψυχών μας, ως κομμάτια θεϊκά. Είμαστε συνειδητοί δημιουργοί της ζωής μας μέσα από τις σκέψεις, τα συναισθήματα, το Λόγο και τη δράση μας.
Αγαπάμε, επιτρέπουμε, εμπιστευόμαστε την Αγάπη και τη Σοφία που ενυπάρχει σε κάθε κόκκο του Σύμπαντος, σε κάθε έκφανση της Ζωής.
Συνδημιουργούμε το μέλλον μας ως Ανθρωπότητα και γειώνουμε έναν πραγματικό παράδεισο.
Αναδεικνύουμε και καλλιεργούμε τον πλούτο μας ως Ανθρωπότητα (πνευματικό, πολιτιστικό, επιστημονικό, υλικό)
Συνειδητοποιούμε ότι κανείς δεν μπορεί να είναι ευτυχισμένος όταν ο "άλλος" δεν είναι ευτυχισμένος.
Ξεκλειδώνουμε αρχέγονες μνήμες και μυστικά που θα μας αποκαλύψουν ακόμα περισσότερα για την αληθινή μας φύση, για το ποιοι είμαστε στο Σύμπαν.
Εξερευνούμε νέους τρόπους ύπαρξης, δημιουργίας, ανάπτυξης, εξέλιξης σε όλους τους τομείς της ζωής μας και των δραστηριοτήτων μας.
Συνειδητοποιούμε την μοναδικότητα και την ιδιαιτερότητα του είδους μας
Βιώνουμε τη Χαρά, την Αγάπη, την Αρμονία και την Δημιουργία.

ΕΙΘΕ!